Annonsering på LinkedIn – en guldgruva för B2B

Är det någon mening att satsa på att annonsera på LinkedIn? Är det inte alldeles för dyrt och svårt att få effekt? Den frågan får jag nästan varje vecka. Svaret är samma varje gång: det beror på hur din budget ser ut och vad du är ute efter för typ av effekt.

Att LinkedIn passar för B2B-marknadsföring är ganska givet – vi köper inte t-shirts eller smink på LinkedIn – men du får aldrig glömma att företag alltid består av människor. Och det är hela poängen med LinkedIn. Det är ett nätverk för människor som är anställda på, eller driver egna, företag. Människor som vill lära sig saker, inspireras och bli bättre på sina jobb. Som vill ta med sig kompetens in på sin CV eller göra ren konkret affärsnytta för sin arbetsgivare.

Så, vad är ditt erbjudande? Passar det en person som loggar in på LinkedIn tillsammans med morgonkaffet för att kolla om det hänt något intressant inom sin bransch?

Att annonsera på LinkedIn är en utmärkt strategi för att nå ut och engagera viktiga beslutsfattare och driva in dem direkt in i försäljningstratten.

Fördelarna med att annonsera på LinkedIn

LinkedIn är världens största professionella nätverk med över 550 miljoner välutbildade användare. Är detta en målgrupp du vill nå ut till bör du annonsera på LinkedIn. Att annonsera på LinkedIn är en utmärkt strategi för att nå ut och engagera viktiga beslutsfattare och driva in dem direkt in i försäljningstratten.

Hur väl känner du din målgrupp?

Vi ser störst effekt med LinkedIn-annonsering när vi har möjlighet att vara så träffsäkra som möjligt med vilket budskap vi använder mot vilken målgrupp. Och det är också en väldigt härlig grej med LinkedIn – att vi efter en tids annonsering kan börja se vilka branscher som är öppna för just ditt företags tjänster eller produkter. Och vilka titlar personerna har som interagerar med just dina annonser. En riktig guldgruva med andra ord.

Förarbetet är lika viktigt här som när du skapar kampanjer för Facebook eller Instagram, eller Tiktok för den delen. Allt du kan tänka ut om din målgrupp är bra insikter att jobba utifrån, och värt att ta med sig i arbetet när du designar och skriver copy för din kommande kampanj. Sedan är det bara att köra igång och testa – och snart kommer svaret i mängden av data.

Så jobbar vi med LinkedIn
  • Förstå ditt företags mål och etablera en strateg
  • Målgruppsanalys
  • Producera relevant innehåll som går i linje med ditt varumärke och vad din målgrupp triggas av
  • Utforma en kampanj, implementera den och optimera den sedan för bästa resultat
  • Rapportering

Vem vill du tala till?

På LinkedIn har du möjlighet att rikta dina annonser mot människor utifrån deras plats, yrke och jobbtitel osv. Det går också att ställa in din kampanj mot personer som nyligen har besökt din webbplats och skicka e-post till kontakter som för närvarande finns i din databas. 

Forskning visar på att 94% av B2B-verksamheter använder LinkedIn i sin marknadsföringsstrategi. Även “yrkesproffs” använder LinkedIn för att försöka expandera eller avancera sina karriärer. Genom att annonsera på denna plattform ökar sannolikheten att betraktas som en mer seriös verksamhet än när du annonserar på andra sociala medier. 

Vilken budget krävs för att annonsera på LinkedIn?

Hur långt är ett snöre? Skämt å sido så är det svårt att svara på, men budgeten måste inte vara enorm. Det handlar bara om att avgränsa dig så mycket du kan om budgeten är begränsad. Du kanske inte måste nå alla projektledare i hela Sverige? Det kanske finns geografiska områden som du kan börja med att jobba mot? Kanske vissa branscher?

Därför ska du annonsera på LinkedIn
  • När du riktar in dig på B2B-marknadsföring
  • När din målgrupp är inom en viss bransch eller kan definieras via ett gäng titlar, eller geografi.
  • När du vill bygga varumärke.
  • När du vill göra leadsgenererande marknadsföring.

Att bygga varumärke på LinkedIn är klockrent, men även leadsgenererande marknadsföring går att jobba med om du är lite kreativ i ditt skapande. Exempelvis går det att skapa kampanjer där personer får att lämna ifrån sig sin e-postadress mot att de laddar ner en pdf full av härlig kunskap, som du kan bjuda potentiella kunder på. Eller skapa en kampanj som leder personer till ett formulär där de kan be dig om att bli kontaktade.

Låter LinkedIn som en intressant kanal för er?

Kontakta oss så berättar vi vad vi kan göra för er.