Så lyfte We dig it EAS digitala närvaro

Bakgrund

EAS är den proffsiga och erfarna elfirman i Örebro som jobbar mot såväl fastighetsägare och industrier som kommuner och privatpersoner. EAS växer och kunderna är många och nöjda. Men den digitala närvaron hade lite att önska, särskilt utifrån arbetsgivarvarumärkets perspektiv. Det behövdes ett omtag för att visa EAS som arbetsplats, för att kunna locka till sig fler kompetenta kollegor.

Uppdraget för oss på We dig it blev därför att skapa en attraktiv och funktionell hemsida där tjänsterna och den fantastiska arbetsplatskulturen skulle skina starkast. 

Lösning

Vår designer Peter Söderlund började arbetet med att sätta en grafisk profil. En ny snygg kostym som grundade sig i loggan (som också fick sig en liten uppdatering). Från att endast ha en logotyp som element, fick äntligen EAS ett tänk att jobba med i kommunikationen. En grafisk profil som verkligen speglar företaget, står ut i mängden och är enkel att applicera. Oavsett om det gäller en bil som ska stripas, en rekryteringskampanj som ska ut socialt eller tryckt material till en mässa. För att skapa en röd tråd i all kommunikation sattes också ett bildmanér, och en ny typografi. Därefter tog jobbet med designen av den nya webben vid.

Den nya hemsidan är byggd i WordPress. Samtidigt som den byggdes tog We dig it fram allt innehåll till den nya hemsidan, genom intervjuer med EAS som sedan omvandlades till texter. Dessutom skickade vi ut vår favorit till frilansfotograf, Angelica Liljenroth, för att fotografera både anställda och nöjda kunder samt ett gäng bilder för att visualisera arbetsdagarna på EAS och hur tjänsterna ser ut.

Resultat av den digitala marknadsföringen

Tack vare Google Analytics kan vi följa trafiken till den nya hemsidan, och se hur de kampanjer som sedan rullat har gått. Rekryteringskampanjerna har rullat på Facebook och Instagram, i omgångar. Och redan under första omgången hittade Johnny Ström, produktionschef tre nya personer som ville ansluta gänget på Aspholmen.

”Vi har gått från att ha en bortglömd hemsida, till en digital närvaro med finess och tanke bakom som verkligen andas EAS. We dig it är den lilla byrån som jobbar brett och har stöttat oss i hela den här resan där vi lärt oss så mycket!”

Johnny Ström
Produktionschef
EAS

Uppdaterad / Tidigare
Logotyp – varianter
Färgschema
Profilmaterial
Profilmaterial
Bildmaner

Digitala annonser

Tidningsannonser
Bildmaner