Film boostar din SEO

Eftersom både människa och maskin tycker om film kan du använda rörlig bild för att effektivisera din SEO. Enkelt kan man säga att film boostar din SEO.

Här är en kort lista på varför mediet boostar din sökmotoroptimering:

  1. Sökmotorer älskar film och belönar dig bara genom att din webbplats innehåller just det. Variera ditt innehåll med löpande text, video och bildmaterial. 
  2. Med film kan du driva trafik till sidan från dina ägda kanaler, som nyhetsbrev och sociala medier. Mer relevant trafik på din webbplats är i sig ett sätt att driva upp din ranking.
  3. Sökmotoroptimera dina filmer. Se avsnittet om “video schema markup”. En viktig grej – så vi pratar mer om det nedan.
  4. Film sänker din bounce rate. Relevant innehåll i en film gör så att dina besökare stannar längre på din sida. Sökmotorer kommer att ranka dig högre om dina besökare stannar länge.
Film boostar din SEO

Film boostar din SEO – om du märker bilderna rätt

Berätta om din film för sökmotorer genom att märka upp dem med strukturerad data. “Strukturerad data, jisses…”, tänker du och gäspar. Men håll i hästarna något, för det är inte så trist som det kan låta. Sökmotorer älskar strukturerad data, det gör deras värld enklare att förstå och när vi gör det enkelt för sökmotorer, gör de livet enklare för oss! (Win Win IGEN!)

Använd video schema markup

Video schema markup betyder alltså att märka upp ditt videomaterial i HTML-koden på din webbplats. Det kan också göras direkt i ditt CMS. Här informerar du tydligt om din film. Information som Filmens namn, beskrivning, längd, thumbnailURL och datum för uppladdning är exempel på datapunkter. Viktigt att ditt viktigaste nyckelord finns med överallt!

Det här är en hyfsat enkel historia för en webbutvecklare eller skillad content manager. Har du inga sådana inom en armlängds avstånd hjälper vi dig självklart med saken.

Genom att direkt fatta galoppen om innehållet i din film, där sökmotorn enkelt matchar sökintention med sökresultat, förstår Google också inom vilket skrå filmen är relevant och börjar direkt att arbeta för att ranka vårt innehåll på rätt ställe. Och eftersom vi varit så duktiga med att tagga vår video på rätt sätt ökar vi våra chanser att ranka snabbare. Drömmigt, eller hur?!

Vips så ökar dina chanser till mer trafik

En fantastisk plusmeny på video schema markups är att ditt innehåll kan presenteras tydligare i sökresultatet på sökmotorer genom något som kallas rich results. Det betyder att sökresultatet för sidan där din film ligger får mer plats i sökmotorernas resultatlistor och med videoinnehåll i listningen är dina potentiella kunder mer benägna att klicka. Vips ökar dina chanser till mer trafik.

Sugen på att skapa film?

Hör av dig så berättar vi mer om hur vi skulle kunna skapa film för ditt företag!