Skapa film och lyckas med din digitala marknadsföring

Alla älskar film. Även om det inte serveras med popcorn gillar vi rörlig bild. Det är roligare, snabbare och enklare för dina kunder att ta till sig än en webbplats som bara innehåller text. En webbsida som innehåller film får mer trafik än en utan, speciellt om du gjort din SEO-läxa. Och eftersom dina kunder uppskattar film som informationsmedia, gör sökmotorer det också. Win win.

Den största anledningen till att We dig it diggar film är för att det allt som oftast är effektivt i din marknadsföring. Bra film väcker känslor, och väckta känslor driver mer trafik!

Film i marknadsföring kan vara det som gör att kampanjen flyger.

Du har kanske lagt märke till att när du gör sökningar på Google hamnar sidor som innehåller filmklipp långt upp bland sökresultaten? De syns mycket bra jämfört med text och ger stora möjligheter att presentera information på ett mer intressant sätt till dina potentiella kunder.

När är film rätt i din digitala marknadsföring?

Generellt är det viktigt att använda det mest lämpliga mediet för det som ska förmedlas, ibland är det text, ibland bild, ibland ljud och ibland film. Ofta är det en kombination av de olika medierna som får dina läsare att gå vidare och förkovra sig i ditt innehåll. Vilket eller vilka medier som är lämpligast beror på vad som ska förmedlas och vem som är mottagare av budskapet. Film är till exempel bra på att underhålla och utbilda, och är också mycket effektivt för instruktioner. 

Så jobbar We dig it med film

I vårt nätverk av kompetenser finns filmmakare av alla sorter. Vem vi anlitar beror på uppdragets omfattning, vilken typ av film som ska produceras och behovet av utrustning och erfarenhet. 

Vi filmar mycket för webb och flöden i sociala medier och börjar alltid med att ta reda på syftet med filmmaterialet. Vi sätter form tillsammans med dig och när vi ses på location (som man säger i filmvärlden) har vi med oss en lista med vilka bildsekvenser vi ska ha med oss hem. 

Film är ofta nyckeln till lyckad digital marknadsföring.

Klippa och publicera film

När vi är nöjda med de bilder vi har går vi hem och granskar dem. Vi klipper filmen och beroende på hur materialet ska användas läggs VO (voice over) på och ibland även text eller animationer.  När du är nöjd är vi nöjda. Vill du så hjälper vi dig att köpa media för ditt filmmaterial eller publicera det för att driva trafik.

Skapa film för sociala medier

Ett kort filmklipp på sociala medier kan oftast skapas med hjälp av bara en mobiltelefon och en kunnig content manager med fingertoppskänsla. 

Filmar ditt företag själva eller behöver du hjälp med att komma igång för att riktigt få till det för sociala medier? Med dagens teknik kan du med enkla medel och rätt kunskap producera film av förvånansvärt hög kvalitet utan att det kostar skjortan. Vi lär dig hur. 

Vi kan också det där med film och hur du får mest pang för pengen på Instagram, LinkedIn, TikTok och Facebook och står gärna till tjänst när det kommer till att sätta innehållsstrategi för sociala medier.

Vill du ha vår hjälp med film?

Hör av dig så tar vi ett första möte!