Vad vore livet utan content

Content tänker du – vad är egentligen det? Svaret är att content är innehåll. Det är både texter, hashtags, bilder och filmer – ja, allt som behövs för att synas i ett digitalt sammanhang och samtidigt gärna sticka ut lite i bruset. För oss på We dig it är det vardag att skapa innehåll. Vi andas, äter och lever innehåll dagligen.

Vi bollar gärna med kunden när vi ska skapa innehåll.

Allt handlar om att ha en plan för att skapa bra content

Oftast när vi jobbar med att skapa innehåll för en kund, kopplat till att vi jobbar med sociala medier organiskt eller skapar exempelvis nyhetsbrev börjar vi alltid med målet. Varför ska vi göra detta? Vem vill vi interagera med och vad vill vi att personen ska tänka, känna och göra när den ser innehållet? Sedan gillar vi också att sätta mål för arbetet – tydliga sådana som vi lätt kan följa upp längre fram. Exempelvis mängden engagemang på inlägg, antalet delningar eller antalet följare av ett konto.

Tillsammans med kunden sätter vi tydliga mål för arbetet så att vi vet varför vi ska skapa innehåll.

Vi ska inte bara skapa innehåll – vi ska skapa rätt innehåll

Att skapa innehåll handlar inte bara om att göra roliga inlägg i sociala medier. Det handlar om att tänka till kring vilken typ av innehåll som målgruppen gillar – är det exempelvis rörligt eller statiskt som föredras? Vi vet att rörligt material allt som oftast får mer uppmärksamhet än statiska bilder i sociala medier. Men ibland är en stilla bild i ett inlägg helt på sin plats.

Vi vet också att copyn är otroligt viktig när vi jobbar med både sociala medier och nyhetsbrev. Ämnesraden i ett nyhetsbrev kan göra stor skillnad för om det öppnas och blir läst, eller inte.

Innehåll kan exempelvis vara:

  • Bilder
  • Texter
  • Filmer
  • Hashtags
  • Grafiska element

Behöver du hjälp med att skapa content?

Låt oss ta ett första möte!