Så går det till när vi designar och bygger er nya hemsida

En ny webb består av flera olika delar. Allt börjar med en förstudie, där vi i en gemensam workshop landar i varför er nya webb ska finnas. Vem är den till för och i vilka faser är kunden när den kommer till er hemsida? Vet den mycket om er, eller ingenting? I vår första workshop fokuserar vi på att besvara alla dessa frågor genom att använda ett ramverk som kallas för See, Think, Do, Care. Den utmanar er att ta på er utifrån glasögonen och titta på webben på ett annat sätt. Vilken typ av material behöver exempelvis finnas där om besökaren är i en fas då den inte känner till er alls? Eller om den vet mycket om er redan, vad behöver finnas då?

När behovet finns av en ny webb gör vi arbetet i flera olika steg.

UX-design – det första steget för en ny hemsida

När workshopen väl är genomförd och vi fått med oss en massa härliga insikter från er, tar vi det vidare in i det som vi benämner som UX-design. De olika stegen för det kan du läsa om här, om du känner dig sugen på att fördjupa dig i vad som komma skall. I grova drag handlar det om att sätta en sidstruktur, wireframes och så småningom kommer vi till UI-designen då vi tar fram hela färgpaletten och skapar känsla på er nya hemsida. Ljuvligt va?

WordPress och andra plattformar – vad passar er hemsida?

När designen väl sitter och vi är nöjda med flödet på hemsidan och känslan den har, är det dags att börja bygga. Det finns en hel hög CMS där ute, och vi kan väl ärligt säga att vi favoriserar WordPress. En plattform som har stora möjligheter vad gäller flexibiliteten och klarar av att en designer har varit kreativ. Och det gillar vi ju! Dessutom är det en kostnadseffektiv plattform jämfört med många andra. Även för driften.

I slutet, strax innan lanseringen, är det dags för implementering av dataspårning via Google Analytics, för att kunna jobba med webbanalys.

Så går det till – steg för steg 🤩

  • Vi pratar utmaningar och målsättningar med den nya webben
  • Genom en workshop sätter vi grunden för vad den nya hemsidan ska innehålla
  • Sedan börjar vi skissa – från sidstruktur, till flöde
  • Efter det kommer färg och form
  • Och sedan är det äntligen dags att börja knacka kod
  • Innan lansering sätter vi dit spårningspunkter

Behöver ni en ny hemsida?

Låt oss ta ett första möte!